نخستین هم اندیشی استانی «آموزش زبان عربی و فرصت های پیش رو» از سوی گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه سمنان با همکاری مدیریت پردیس های دانشگاه فرهنگیان در استان سمنان و اداره کل آموزش و پروش استان سمنان در تاریخ 21 اردیبهشت 1396 در دانشکدة علوم انسانی دانشگاه سمنان برگزار گردید.
این هم اندیشی ساعت 9 صبح با تلاوت آیاتی از قرآن کریم در تالار دانش دانشکده شروع به کار نمود، سپس معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان آقای دکتر خیاطیان ضمن عرض خیرمقدم به شرکت کنندگان در هم اندیشی به برخی از فعالیت های پژوهشی و آموزشی گروه زبان و ادبیات عربی اين دانشگاه اشاره نمود و خاطر نشان کرد که این گروه به عنوان فعال ترین گروه آموزشی دانشکده در سال جاری انتخاب شده است و مجله علمی پژوهشی دراسات في اللغة العربية وآدابهاکه از سوی این گروه با همکاری دانشگاه تشرین سوریه منتشر می شود یکی از مجلات معتبر علمی عربی کشور است.
در ادامه آقای دکتر کریم معاون اجرایی دانشگاه فرهنگیان در استان سمنان با اشاره به اهمیت آموزش زبان بر اساس روش های جدید آموزشی بر ضرورت برگزاری این گونه هم اندیشی ها جهت بهبود سطح آموزش زبان های خارجی در مدارس و دانشگاه های ایران تأکید نمود.
سپس دکتر علی ضیغمی مدیر گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه سمنان ضمن ارائة گزارشی از نحوه برگزاری این هم اندیشی از ابتدای تصویب موضوع در جلسه گروه تا روز برگزاری آن و محورهای هم اندیشی به معرفی گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه و امکانات و توانمندی های آن پرداخت.
در ادامه آقای فولادیان معاون آموزش متوسطه استان سمنان با تشکر از گروه عربی استان و دانشگاه فرهنگیان سمنان و دانشگاه سمنان در برگزاری این هم اندیشی خواستار برگزاری دور بعدی آن به میزبانی آموزش و پرورش استان گردید.
سپس نشست هم اندیشی نخست با موضوع «راه های افزایش انگیزه دانش آموزان به زبان عربی» برگزار گردید که دکتر محمود خورسندی در سخنانی با اشاره به برخی از ويژگی های اخلاقی و علمی معلم بر اهمیت توجه به شخصیت زبان آموز تأکید نمود. در ادامه آقای ابوالقاسمی از معلمان با تجربه شاهرود به بیان مشکلات پیش روی آموزش زبان عربی در سطح استان اشاره نمود که باعث کاهش انگیزه برخی از زبان آموزان می گردد. در ادامه شرکت کنندگان در هم اندیشی به بیان نظرات و سؤالات خود در خصوص این موضوع پرداختند.
در جلسه دوم هم اندیشی که بعد از ظهر با موضوع «بررسی کتاب های جدید عربی مدارس چالش ها و راهکارها» برگزار گردید آقای دکتر شربتدار با بررسی کتاب های عربی جدید مدارس به برخی از مشکلات آنها اشاره نمود. سپس دکتر اسماعیلی طاهری نیز به بررسی برخی از این کتاب ها و روش تدریس آن پرداخت. در ادامه دکتر نورسیده با بیان نکاتی در خصوص روش های علمی آموزش زبان خاطر نشان نمود که کتاب های جدید نسبت به کتاب های قدیم بهتر شده است ولی هنوز نقص هایی در آن مشاهده می گردد. سپس دکتر حبیب کشاورز به برخی از مشکلات موجود در این کتاب ها اشاره کرد و فارسی زده بودن برخی از عبارت های عربی کتاب ها را یکی از این مشکلات عنوان نمود که ضرورت دارد اصلاح گردد. در ادامه شرکت کنندگان در هم اندیشی به بیان نکات و نظرات خود در خصوص این کتاب ها پرداختند.
سپس دو کارگاه آموزشی «استفاده از فن آوریهای نوین آموزشی در تدریس مکالمه عربی» مدرّس دکتر علی ضیغمی و «روش تدریس ترجمه عربی بر اساس کتاب های جدید عربی مدارس» مدرّس دکتر حبیب کشاورز برگزار گردید.
پس از اتمام کارگاه ها این هم اندیشی با صدور یک بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.
✅ بیانیه پایانی نخستین هم اندیشی استانی آموزش زبان عربی و فرصت های پیش رو 21 اردیبهشت 1396 دانشگاه سمنان
1- بر ادامه ارتباط میان گروه عربی دانشگاه سمنان و گروه عربی مدارس استان سمنان از طریق تداوم و استمرار هم اندیشی های بعدی به صورت گردشی با میزبانی دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه سمنان و آموزش و پرورش استان سمنان تأکید شد.
2- نشست های علمی مشترک ماهانه بین اساتید و دبیران عربی مدارس استان برگزار گردد و ارتباطات علمی از طریق شبکه های مجازی ادامه یابد.
3- کارگاه های آموزشی مهارت های زبانی (مکالمه، ترجمه و...) از سوی اساتید دانشگاه سمنان برگزار گردد.
4- اردوهای دانش آموزی در سطح استان و در صورت امکان خارج از استان به صورت بازدیدها وگردش های علمی به مراکز علمی مرتبط با رشته زبان وادبیات عربی و یا اردوی تفریحی طبیعت گردی با پیشنهاد مکالمه به زبان عربی در طول گردش و تورهای بازدید از دانشگاه سمنان برای دانش آموزان استان برگزار گردد.
5- مسابقات و همایش های دانش آموزی با حضور اساتید برگزار گردد.
6- دانشگاه سمنان به عنوان دبیرخانه دائمی هم اندیشی استانی آموزش زبان عربی انتخاب گردید.
7- نقد و بررسی های انجام شده درهم اندیشی گردآوری شده و به وزارتخانه آموزش وپرورش و مولفین کتب درسی ارسال گردد.















